top of page

Sommarreflektion?


Reflektera över (arbets)livet i sommar! Ledighet är ju en väldigt bra tid för sånt…reflekterande och funderande. Hur har du det?


Hur vill du ha det?…

Frågor som kan hjälpa dig framåt i tankegångarna.

Först och främst. Hur mår du, både mentalt och fysiskt? Om du vill göra någon form av förändring behöver du må bra! Så du orkar. Detta är första prio. Kanske är det ”bara” hälsan du behöver fokusera på i sommar? Att ta hand om dig själv, både själsligt och kroppsligt. Vila? Röra på dig mer? Bara du har svaren på vad du behöver – lyssna på dig själv. Du är klok!

Vill du, så fortsätt och fråga dig själv följande om arbetslivet:

Finns det arbetsuppgifter som ger mig extra mycket energi? Som ger mig mindre energi? Hur ser fördelningen ut mellan dessa? Behöver jag göra något för att förändra det? Hur? Om det inte går att förändra i den roll jag har idag – kan jag byta eller förändra rollen?


Trivs jag med mina arbetskollegor? Är det någon/något som skaver? Som får mig att vantrivas? Kan jag göra något åt det? Umgås med andra istället? Byta plats för att komma närmare någon jag trivs att sitta tillsammans med? Vi tillbringar mycket tid tillsammans med våra kollegor. Det är viktigt att det känns bra!


Har jag en bra balans mellan arbetsliv och privatliv? Behöver jag ändra något för att få en bättre balans? Vad och hur i så fall? Kan jag jobba hemifrån mer? Fördela vardagsuppgifterna på ett annat sätt hemma? Hitta mer tid för återhämtning?


När du funderar och reflekterar, se till att sätta upp intentioner för dig själv. Skriv ned det du vill förändra och till när det ska vara klart. Prata gärna med någon annan om dina tankar, reflektioner och idéer. Att sätta ord på våra tankar gör de mer verkliga. Vi hittar nya insikter och förändringsprocessen blir enklare.


Och du, kom ihåg att det inte alltid behöver vara stora förändringar. Börja i det lilla. Att göra någon liten förändring är mycket enklare än att försöka sig på stora förändringar på en gång. Det blir sällan bra!

Och vi vill ju att det ska vara så enkelt och bra som möjligt, visst?


Känns det ändå svårt och som att du behöver stöd och coaching på vägen, så vet du att jag finns!

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page