top of page

Mina dagar, mina rutiner.


Bild: Min pappa på solig strand i Grekland!


Rutin. Har hittat en bra rutin för de senaste dagarna i detta soliga, varma väder. Kan tyckas och kännas lite ensamt ibland, fast också väldigt skönt att jag kan göra precis som jag vill. Kan sakna ett bad i havet emellanåt. Men just nu är det behovet väl påfyllt efter alla bad i Grekland i förra veckan. Och då känns inte ett dopp i en svensk insjö så värt. Dessutom är det svårt med hund på badstrand i Sverige. Så har skippat badandet några dagar.


Morgonrutinen har varit med mig de senaste veckorna. Skrev om den i mitt förra inlägg, så en kort variant här. Sätter på kaffe. Ger min hund, Happy, mat. Gör en mjuk morgonyoga på ca 15 min med efterföljande en 5-10min meditation. Tar med Happy på hans morgonpromenad. Äter min frukost och dricker kaffe när jag kommer in. Älskar morgonkaffet! Väcker dottern. Sonen sover alltid längre.


Runt lunch går jag och Happy en långpromenad. Eller så tar vi en kortare löptur - jag har ont i en höft så längre turer funkar inte just nu. Det är varmt - 26-28 grader på termometern - så vi blir båda ganska trötta efter promenad/joggingtur.


Väl hemma igen får Happy och jag lunch. Så gör jag nån frukost/lunch/brunch variant till ungdomarna. Nu är båda oftast vakna.


På eftermiddagen bättrar jag på min solbränna från Grekland på balkongen ett par timmar. Svettas och lyssnar på sommarpratare eller löser korsord. Sen är det dags för en dusch med efterföljande grundlig insmörjning av kroppen i oljig hudkräm. :) Är väldigt torr efter solens strålar på kroppen. Det är nu extremt varmt i lägenheten och jag försöker stänga ute så mycket sol som möjligt. Tar en tupplur (om jag inte sovit på balkongen i solen redan).


Så småningom är det dags för middag till både hunden och oss. Sen blir det balkonghäng igen när solen försvunnit. Igår gjorde dottern mig sällskap och jag drack lite vin. Vi babblade om ditten och datten. Roligt när mamman får tid med sina barn i den här tonårsåldern! Suger åt mig all tid jag får! Andra kvällar har jag hamnat framför någon halvdålig (eller bra ibland) serie eller film på TV.


Efter sena kvällspromenaden med Happy är det dags att krypa ner i sängen, lägga huvudet på kudden och blunda för natten.


I dagens sommarprat filosoferades det en del kring meningen med livet. Jag landade i att det borde vara (när alla grundbehov är uppfyllda) att hitta och umgås med människor vi trivs med. Hitta situationer vi trivs i och vara i sådana så ofta som möjligt. Prata om det vi tycker om att prata om, lyssna på det vi tycker om att lyssna på och läsa det vi tycker om att läsa o.s.v. I all sin enkelhet så handlar det väl "bara" om det?!


Just de här senaste dagarna har jag trivts med att vara med mig själv, Happy och mina barn. I den ordningen, för barnen är mest inne på sina rum och "umgås" med sin dator, sociala medier och andra människor som gör samma sak som de. För det är deras mening med livet just nu. Så skönt att alla får göra det de trivs med! Inte så mycket tjat och bråk då. Happy, han har samma behov oavsett väder, vind eller veckodag. Mat, sömn och kärlek. Och att få vara ute och lukta på alla tikdofter och annat han spårar upp på våra promenader.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page