top of page

Hitta din unika plats

Jag har länge levt med trosföreställningen om att det är något knas med mig när jag känner mig otillräcklig och som att jag inte passar in i en grupp eller i ett socialt sammanhang. Att jag behöver anpassa mig för att bli accepterad och omtyckt. Då kan jag inte kan vara mig själv fullt ut. Så mycket energi jag har lagt på att hitta rätt mask att ta på och passande roller att spela för olika tillfällen. Så mycket kraft som sipprat ut. En liten och konstant läcka av mitt sanna jag. Ganska sorgligt.

När jag tittar på mig själv i ett annat perspektiv - när jag zoomar ut - så ser och förstår jag att det är inte jag som är knas. Det är sammanhanget jag är i, som inte passar mig. Situationen och människorna runt mig dränerar mig på energi istället för att fylla på. Jag behöver inte anpassa mig eller spela någon roll. Jag behöver förflytta mig till den plats där jag kan vara mig själv fullt ut. Där jag känner att jag hör hemma. Det i kombination med att "skita i vad andra tycker om mig" (se mitt förra blogginlägg) tar mig hem - både i det yttre och i mitt inre. Jag hittar tillbaka till min kraft.

En inspiratör tillika min "yogafröken" delade nedanstående berättelse med oss. Jag tycker den är så fin, för den förklarar, genom metaforen en begagnad bil, vikten av att vara på rätt plats. Inte sträva efter att bete oss eller vara "rätt". Utan att mötas i våra unika jag. Och stötta varandra i det. Sådana platser vill jag vara på!


(Jag vet att texten känns lite Google-translate:ad, men det bjuder jag på!)


En far sa till sin dotter: "Du tog examen med ära, här är en bil jag förvärvat för många år sedan.

Den är flera år gammal. Men innan jag ger den till dig, ta den till bilfirman som säljer begagnade bilar i centrum och säg till dem att jag vill sälja den och se hur mycket de erbjuder dig."

Dottern gick till bilfirman, återvände till sin far och sa: "De erbjöd mig $1,000 eftersom den ser väldigt sliten ut."

Pappan sa: "Ta bilen till pantbanken."

Dottern gick till pantbanken, återvände till sin far och sa: "Pantbanken erbjöd $100, eftersom det är en väldigt gammal bil."

Pappan bad sin dotter att gå till bilklubben och visa dem bilen. Dottern tog bilen till klubben, återvände och berättade för sin far: "Några i klubben erbjöd $100,000 för den eftersom det är en Nissan Skyline R34, en ikonisk bil och eftertraktad av många."

Pappan sa till sin dotter: "Rätt plats värdesätter dig på rätt sätt. Om du inte känner dig värdefull, var inte arg, det betyder att du är på fel plats. De som vet ditt värde är de som uppskattar dig. Stanna aldrig på en plats där ingen ser ditt värde. Var alltid på rätt plats!"81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page