top of page

En annan vardag

Sedan en dryg vecka befinner jag mig på andra sidan jorden från Sverige. I en annan vardag, ett annat tempo och i en annorlunda kultur. Under våra första dagar här har vi hälsat på släktingar; farmor, farfar, fastrar, farbröder och kusiner till mina barn. Det är första gången de träffar dem allihop. Eller i alla fall första gången som de kommer ihåg. Förra gången vi var här, så var de bebisar och bara några månader gamla.

Alla är så glada att se dem här och mina barn blir lika blyga som nyfikna båda två. Vuxna och barn försöker kommunicera med dem på språk de inte känner till alls eller på engelska, som de precis börjat lära sig och känner igen några få ord och fraser från. Det är fascinerande hur barn hittar sitt eget sätt att närma sig varandra, leka och kommunicera utan ord. Det är fint att se att de förstår varandra och hur alla kusinerna på något sätt hör ihop trots helt olika uppväxt och erfarenheter. Den moderna världens Ipad, Barbie och Lego har de gemensamt men likaså bad i pool/hav, pappersflygplan, rita teckningar och kortspel. Och så skrattet, springet i benen, buset och energin – den där som en ibland undrar var den kommer ifrån. 

För en som jag, som mår bra av rutiner funderar jag över den struktur och de hållpunkter vi har här. I vårt “Island life” – det lugna ö-livet, som är vardagen just nu.

Efter att kroppen anpassat sig till nuvarnde tidszon väcker sonen oss i vanlig ordning vid 8-tiden. Jag gör en lugn väcka-kroppen yoga. Sedan är det dags för frukost nere på hotellets restaurang på stranden. Barnen matar fiskarna med resterna från deras frukost och vi sitter säkert en timme. För att vi vill men också för att det tar tid att servera – en rätt i taget ställs på bordet och tempot på de som jobbar är allt annat än kvickt. Precis som det ska vara! Annorlunda, lugnt och skönt.

Större delen av dagen tillbringar vi sedan på stranden. Badar, dricker milkshake i skuggan, läser bok, tar en promenad till shoppen för att köpa vatten eller bara ligger och latar oss. Detta varvas och upprepas tills det är dags för lunch. Barnen vill äta på restaurangen vid hotellet igen för där kan de leka med sina kompisar och ta en paus från badandet för att hänga tillsammans framför en Ipad eller rita.

Tillbaka på stranden upprepas aktiviteterna från förmiddagen och nästa hållpunkt blir middagen. Ikväll tog jag mig ut på en joggingtur. Det tillhör inte rutinen här i värmen. Något annat som avvek från vardagen var att sonen slog upp ett sår på stortån när vi promenerade till shoppen. Annars rullar vardagen vidare här också – en annan vardag. En lugnare och skönare vardag.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page