top of page

Det Àr helt okej!

– Jag har inte packat upp vĂ„ra vĂ€skor sedan vi kom tillbaka frĂ„n torpet och det Ă€r helt okej, mumlar jag samtidigt som jag flyttar undan vĂ€skorna frĂ„n sĂ€ngen.

– Det har jag aldrig hört dig sĂ€ga förut, mamma!

Min sons kommentar till vad jag just sagt fĂ„r mig att haja till. “Va, vad menar du?” Han menar att han inte hört mig sĂ€ga att det Ă€r okej att saker inte blir gjorda. Det han Ă€r van att höra Ă€r motsatsen. Att jag klagar pĂ„ mig sjĂ€lv att jag inte hunnit med det jag “borde” fĂ„tt undanstökat/uppackat, som ligger i min vĂ€g.

Det Ă€r mitt nya för hösten “Det Ă€r helt okej!”. I morse pratade jag med en pappa vid lĂ€mning av barnen i skolan. Han hade lite samma instĂ€llning till höstens vardagsliv som vi stĂ„r i startgroparna inför. Att sĂ€nka kraven och tycka att GodkĂ€nt (och kanske Ă€ven ibland UnderkĂ€nt) Ă€r okej. IstĂ€llet för att alltid efterstrĂ€va VĂ€l godkĂ€nt för sina egna prestationer/mĂ„sten. Jag lĂ€ste ocksĂ„ den hĂ€r artikeln i tidningen Chef. I en av punkterna lĂ€ser jag in att det Ă€r helt okej att strunta i alla mĂ„sten pĂ„ jobbet ibland. Att istĂ€llet göra det som Ă€r roligt. För att fĂ„ extra energi till att göra ett extra bra jobb i förlĂ€ngningen. (Alla mina kollegor och chefer som lĂ€ser detta vĂ€nligen fokusera pĂ„ de sista orden i stycket! 😉 Och följ samma rĂ„d sjĂ€lva vettja – hĂ€r ska det fyllas pĂ„ med energi!):

“5. Var sjĂ€lvisk. En gĂ„ng i veckan kan du strunta i deadlines. Delegera en trĂ„kig arbetsuppgift, och Ă€gna nĂ„gra timmar (eller hela dagen) Ă„t nĂ„got som verkligen engagerar dig. Verksamheten kommer inte att falla ihop och den energi du fĂ„r kommer att vara i flera dagar.”

Som precis nu. Jag Àgnade femton minuter av min arbetsdag till att skriva det hÀr inlÀgget. (FörstÄr sÄklart att artikeln i första hand menar arbetsrelaterat som engagerar.) Nu kan jag gÄ in i kommande projektmöte med mer energi och glÀdje. Och det Àr helt okej!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
InlÀgg: Blog2_Post
bottom of page