top of page

Dagens insikt, lördag – verklig energi!

Uppdaterat: 30 apr. 2021


Vårdagjämning idag. Ljuset kommer tillbaka mer och mer. Så skönt! Varje år tänker jag att jag nog inte påverkas så mycket av hösten och vinterns mörker. Varje år vid den här tiden tänker jag att jag har så fel i det. Energin när ljuset kommer tillbaka känns i hela kroppen. Då märker jag hur annorlunda min energi varit under årets mörkare månader. Samtidigt är det ju kontrasterna som gör att jag kan jämföra det ena tillståndet med det andra. Hursomhelst, så är det så skönt med ljusare mornar och solen som värmer så skönt mot kroppen. Det värmer upp mig inifrån och ut.

I år kanske vi behöver ljuset ännu mer än föregående år med tanke på den pandemi vi lever med. Vi behöver all energi vi kan få.

En annan viktig källa till energi är sociala kontakter, som ju är begränsade för de flesta av oss just nu. Idag hade jag en kort träff utomhus med en kvinna och hennes son, som kom och hälsade på min hund Happy och mig. Tänkte på att jag kände mig så pigg och påfylld med energi efteråt. Jag hade pratat live med en annan människa i knappt en timme. Och det gav mig så mycket! Såklart beror det ju på vem vi möter. Alla ger oss inte energi, utan vissa kan istället dränera oss på energi. Men det är en annan historia.

Min trosföreställning är, som jag skrivit om tidigare, att jag klarar mig väldigt bra själv. Jag trivs med att vara ensam och i mitt eget sällskap. Den föreställningen har gjort mig trygg i att jag nog inte påverkas så negativt av den tillvaron vi lever i just nu. Har tänkt och trott att onlinemöten och telefonsamtal ger mig säkert det jag behöver i kontakt med andra människor. Jag har ju mina barn som jag får kramar och energi av att umgås med varje dag. Plus vår hund sedan några månader tillbaka, som sällskap. Idag slog det mig att jag har så fel i det…också.

Tack och lov mår jag jättebra jämfört med många andra som brottas med psykisk ohälsa och en påtvingad ensamhet, som triggar att de mår ännu sämre. Fast jag inser efter varje lajvmöte med en annan människa att jag saknar dessa möten mer än jag tror. Energin vi ger varandra när vi ses i verkligheten går inte att återskapa i ett onlinemöte eller ett telefonsamtal. Det är ett bra sätt att kommunicera på som komplement. Vi behöver dock ses även på riktigt. Inga nyheter för er såklart. Vi vet ju det. Fast lite aha-känsla för mig, som trott att det inte spelar så stor roll. Just för mig. Kanske för andra. Typ.

Så mer ljus och verkliga möten önskar jag oss alla (när det är möjligt). Så energin kommer tillbaka in i våra liv på riktigt. Den är så välkommen!


Foto av Jill Wellington pexels.com

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page